CEVİZLİ ELMALI PAY


MALZEMELER:
Hamuru:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket margarin(eritilmiş)
4 su bardağı un(350 gr.)
1 paket kabartma tozu
İçi:
6 elma
6 çorba kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç ceviz içi
Üzeri için:
Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Hamurunu hazırlarken;önce sıvı malzemeleri, sonra da unla kabartma tozunu karıştırıp (ben eleğe koyuyorum)yavaş yavaş sıvı malzemelere yedirerek bir hamur elde ediyoruz ve hamurumuzu eşit olarak ikiye bölüyoruz ve ilk olarak tabanını yağlı kağıt üzerinde merdane yardımıyla 35 cm.lik borcam büyüklüğünde açıp borcamımıza yayıyoruz..Rendeleyip şekerini,tarçınını ve cevizini kattığımız elmalarımızı çiğ olarak taban hamurunun üstüne yayıp 2. hamurumuzuda borcamımız büyüklüğünde açıp elmaların üzerine kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında koyu gevrek bir renk alana kadar pişirip fırından çıkarıyoruz ve ılındıktan sonra pudra şekerini serpip servis ediyoruz..Afiyet olsun:)
*Bu kekimin en sevdiğim özelliği 2.güne yumuşamaması ve kıyır kıyırlığını:) koruması..*

Hiç yorum yok: