TAVUK GÖĞSÜ


Uzun zamandır canım gerçek tavuk göğsü istiyordu:)...Dışarıda en iyi yerde yesem bile içinde tavuk göğsünü arar oldum..Bu yüzden bu tavuk göğsünü yapmaya karar verdim..Ailem ve arkadaşlarım çok beğendi..Umarım sizlerde beğenirsiniz :)...

MALZEMELER:
1 adet tavuk göğsü(arzuya göre yarımda olabilir)
1 çorba kaşığı limon suyu
7 su bardağı süt
yarım çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı tozşeker
2'şer çorba kaşığıun ve nişasta(tepeleme)
1 çorba kaşığı pirinç unu(tepeleme)
Süslemek için:
Tarçın

YAPILIŞI:
*Öncelikle tavuk göğsünü ikiye bölüp,1 çorba kaşığı limon suyu kattığımız bir tencerede ağzı açık olarak haşlıyoruz.
*Ocaktan aldığımız tavuk göğüsleri ılınınca,birini suda bırakıp diğerini didiyoruz,iyice liflerine ayırıp soğuk suya atıyoruz,avucumuzun içinde ovalayarak kokusu çıkana kadar ovalıyoruz.Diğer tavuk göğsüne de aynı işlemi uyguluyoruz ve sularını sıkıyoruz
*Bu arada bir tencereye sütü alıyoruz.Yarım çay kaşığı tuz ve 1,5 su bardağı şekeri ekleyip karıştırıyoruz.Un,nişasta ve pirinç ununu bir kaseye alıyoruz.Üzerine 1 kepçe su ve kaynayan sütten 1 kepçe süt ilave edip çırpıyoruz.yavaş yavaş kaynayan süte ilave edip,kısık ateşte 5 dakika daha pişiriyoruz.Göğüs etlerini ilave edip,çatalla karıştırarak 10 dakika daha ocakta tutuyoruz.Hazırladığımız muhallebiden 1 kaşık alarak tabağa koyuyoruz,eğer kıvamı koyu ise ocaktan alıyoruz.5 dakika mikserle çırpıp ıslattığımız bir dikdörtgen tepsiye yayıyoruz ve bir gece bekletip dilimledikten sonra spatula ile ikiye katlayıp üzerine tarçın serpip servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN:))

Hiç yorum yok:

Bu gadget'ta bir hata oluştu