Evde ekmek olmayınca ve de dağın tepesinde olunca da iş başa düştü:) Bundan sonra da evde ekmek olmasa da olur,çünkü dışarıdaki ekmeklerde bu lezzet yok:)Evde yapmaya devam..Tabii üşengençliğim tutarsa oyun bozanlık yapabilirim:)))
MALZEMELER:
500 gr.un
1 Paket instant maya(kuru,toz maya)
1 tatlı kaşığı şeker
1-1,5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine ılık su
YAPILIŞI:
*Bütün malzemeleri karıştırıp, ele fazla yapışmayacak kadar bir hamur elde ediyoruz ve yarım saat kadar, içinde hamurumuz olan kabı her tarafını örtecek ve sıcak tutacak şekilde sarıp mayalanması için dinlendiriyoruz..
*Bu arada fırınımızın içine ,en altına sıcaklığa dayanıklı bir kapta su koyup dereceyi 225-230'a getiriyoruz..
*Dinlenen hamurumuzu da yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alıp üzerine bıçakla hafif kesik atıp üzerini yağlayıp fırına veriyoruz.
***Fırınımızı önceden ısıtıp hamurumuzu koymuyoruz.Dereceyi açıp hemen hamurumuzu da tepsiye koyuyoruz ki fırınımız ısınırken hamurumuz daha da mayalanıp kabarıyor:)
AFİYET OLSUUUN:))
MALZEMELER:
500 gr.un
1 Paket instant maya(kuru,toz maya)
1 tatlı kaşığı şeker
1-1,5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine ılık su
YAPILIŞI:
*Bütün malzemeleri karıştırıp, ele fazla yapışmayacak kadar bir hamur elde ediyoruz ve yarım saat kadar, içinde hamurumuz olan kabı her tarafını örtecek ve sıcak tutacak şekilde sarıp mayalanması için dinlendiriyoruz..
*Bu arada fırınımızın içine ,en altına sıcaklığa dayanıklı bir kapta su koyup dereceyi 225-230'a getiriyoruz..
*Dinlenen hamurumuzu da yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alıp üzerine bıçakla hafif kesik atıp üzerini yağlayıp fırına veriyoruz.
***Fırınımızı önceden ısıtıp hamurumuzu koymuyoruz.Dereceyi açıp hemen hamurumuzu da tepsiye koyuyoruz ki fırınımız ısınırken hamurumuz daha da mayalanıp kabarıyor:)
AFİYET OLSUUUN:))
2 yorum:
ellerinize sağlık ekmek nefis görünüyor..
çok güzel görünüyor yaa sıcacık fırından çıkmalı üstüne tereyağ koymalı misss gibi yemeli :)
Yorum Gönder