PEYNİRLİ,PATATESLİ-KIYMALI POĞAÇA

Sabah kahvaltılarının ve 5 çaylarının vazgeçilmezi Poğaça hepimizin bildiği bir tarif ama nedense bazı poğaçalar ya çok kuru oluyor,ya da soğuduktan sonra lastik gibi...Benim de en sevdiğim soğusa da ağızda dağılan,yumuşak bir poğaça..böyle olması için de yumurtasız olması gerekiyor bence..Bu yüzden ben kendime göre böyle bir tarif uydurdum ve tam da istediğim gibi oldu..Umarım sizde beğenirsiniz...

MALZEMELER:

Hamuru:

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Alabildiğine un
tuz

Üzeri için:
1 yumurta sarısı

İç malzemeleri:

1 kuru soğan
2-3 patates
50-100 gr.kıyma
tuz,karabiber,pulbiber
sıvıyağ

(Peynirli istenirse; peynir ve 1 yumurta akı karıştırılır)
YAPILIŞI:

Hamuru için; bütün malzemeler karıştırılıp hamur haline getirilir..

Patatesli-kıymalı iç için;önce patatesler haşlanıp ezilir,soğan yemeklik minik doğranıp kıymayla beraber yağda biraz kavurulup tuz,karabiber ve pulbiber eklendikten sonra patateslerle birlikte karıştırılır..

Hamurdan bezeler koparılıp avucumuzun içinde açarak içine iç malzememizi koyduktan sonra kapatıp üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu,susam serptikten sonra 180 derece fırına verip üstü kızarana kadar pişiriyoruz..



AFİYET OLSUN...

9 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

şebnem hanım ellerinize sağlık poğaçalarınız albenili ve çookk lezzetli görünüyor..

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim Deniz Hanım:))
SEVGİLERİMLE...

uğurlu gelecek dedi ki...

hıım çok lezzetli görünüyor..yeni bir poğaça tarifi var çok beğeneceksin gelde yapayım ;)

Adsız dedi ki...

Malzemeleri de gayet sade ve evde bulunan türden iyimiş :) Ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

Canım benim:))Eminim yine harika tariflerinden biridir..En kısa zamanda oradayım inşallah..Çok çok öpüyorum sizi,özellikle de Yağızı:)
Sevgilerimle Pelincim:)

Adsız dedi ki...

aynı annemin poğaçası ellerine sağlık:)

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık canım

Adsız dedi ki...

Ellerinize saglik.hamurun kivami nasil olmasi lazim?.nekadar un gerekiyor?.

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim :) Hamurun kıvamına gelince, poğaçanın yerken pamuk gibi olması için hamurun kulak memesinden çok daha yumuşak olacak kadar un konması gerekiyor.
Sevgiler :)