PATLICANLI PİLAV (ANTEP USULÜ)

MALZEMELER:

1/2 kg.yağsız (arzuya göre) kuşbaşı et

2 orta boy soğan

3 kaşık domates püresi
(tahta kaşıkla)

4 su bardağı pirinç

Üstüne geçecek kadar su (5 su bardağı kadar)

2 bostan patlıcan (orta boy)
*bostan patlıcanının kabuğu kalın olur,soy
veya
3 uzun patlıcan (alacalı soy)

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı biber salçası

3-4 yeşil biber (ufak doğra)

Tuz,karabiber

DOMATES PÜRESİ VEYA SOSU (Önceden hazırlayıp kış boyu kullandığımız )

5 kg.domatese 5 aspirin

tuz (tuzlu olsun)

şişe veya kavanozlara konup üzerlerine hava almayacak kadar sıvıyağ

*Bu sos yapılmak istenilmezse domates rondodan geçirilip kullanılır

YAPILIŞI:
*Patlıcanlar küp küp doğranıp kızartılacak

*Etler ve bütün malzemeler (patlıcan,pirinç,tuz hariç) pişecek-piştikten sonra tuz konur sert olmasın diye...
(üstünü takribi 2 parmak geçecek kadar su konacak,et pişmezse su ilave edilecek)

*Etli malzeme piştikten sonra üzerine patlıcanlar dizilip yıkanmış pirinci üstüne yayılır, su konup pişirilir,dinlendirilip tepsiye ters çevirilip arzuya göre kızdırılmış urfa yağı veya tereyağı gezdirilip servis edilir..

AFİYET OLSUN:)

20 yorum:

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok leziz olmuş öpüyorum...

Şebnem's atölyesi dedi ki...

Teşekkür ederim canım bende öpüyorum:))
SEVGİLER....

pembe tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık süper gözüküyor iştahım kabardı:)))

mutfaktakizaman dedi ki...

HMM ELLERINE SAGLIK CANIM TADINI DUSUNEMIYORUM...
SEVGILERR

Limonlu Kek dedi ki...

Of of off harika görünüyor, hem de insanın canını istetecek kadar, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

bu pilav güzel olmazda ne güzel olur..ellerine sağlık canım..seni atkibe alıyorum..bana da bekliyorum:)

Şebnem's atölyesi dedi ki...

teşekkür ederim pembe tatlar:))ne mutlu bana ki tarifim iştahını kabartmış:))ne zaman istersen gel buyur canım yaparım..
SEVGİLER:)

Şebnem's atölyesi dedi ki...

Teşekkür ederim mutfaktaki zaman:)Emin ol tadıda muhteşem:))
SEVGİLER CANIM:))

Şebnem's atölyesi dedi ki...

Teşekkür ederim Limonlu Kek:))
SEVGİLER CANIM...

Şebnem's atölyesi dedi ki...

Teşekkür ederim élif(keyf-i mutfak:)
Hemen sana geliyorum ve bende seni takibe alıyorum:))
SEVGİLER CANIM..

SEVGİ dedi ki...

Bloğunuza dolaşırken rastladım ve çok memnun oldum.Tarifleriniz çok leziz ve görüntü bakımından çok zengin. Takipteyim haberiniz olsun.

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

denemediğim bir lezzet...ama fazlasıyla albenili..ellerine sağlık

Şebnem's atölyesi dedi ki...

Teşekkür ederim Sevgicim:)Bende ziyaretine çok memnun oldum..
Bende seni takipteyim:)
SEVGİLER...

Şebnem's atölyesi dedi ki...

Teşekkür ederim Deryacım:)
Denemeni tavsiye ederim..Garanti tarif:))
SEVGİLER....

Palyözi dedi ki...

Sizinde siteniz çok güzelmiş...iştahım kabardı...güzelliğinden mi...yemeklerin etkisinden mi... yoksa bunca güzelliği bi araya getiren sizin tahmini bir güzel yüreğinizin varlığından duyduğum mutluluk sonucu mu bilemedim!
Sevgiler...

MUTFAKISTAN dedi ki...

Elinize saglik nefis gorunuyor
Sevgiler

Şebnem's atölyesi dedi ki...

Teşekkür ederim Öznurcum:))
Seninde yüreğinin güzelliği sitenden olduğu kadar yorumundan da belli..
Süpersin valla:)Tekrar teşekkürler canım..
SEVGİLER....

Şebnem's atölyesi dedi ki...

Teşekkür ederim Filizcim:)
SEVGİLERİMLE..

alkım akyalçın dedi ki...

hayırlı bayramlar sevgiler

SerpiL dedi ki...

ellerinize sağlık sanırım ilk defa geliyorum bu bloga sımsıcak bir merhaba ozaman yazışmak dileğiyle sevgiler

Bu gadget'ta bir hata oluştu