MALZEMELER:
1/2 kg.yağsız (arzuya göre) kuşbaşı et
2 orta boy soğan
3 kaşık domates püresi (tahta kaşıkla)
4 su bardağı pirinç
Üstüne geçecek kadar su (5 su bardağı kadar)
2 bostan patlıcan (orta boy)
*bostan patlıcanının kabuğu kalın olur,soy
veya
3 uzun patlıcan (alacalı soy)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı biber salçası
3-4 yeşil biber (ufak doğra)
Tuz,karabiber
DOMATES PÜRESİ VEYA SOSU (Önceden hazırlayıp kış boyu kullandığımız )
5 kg.domatese 5 aspirin
tuz (tuzlu olsun)
şişe veya kavanozlara konup üzerlerine hava almayacak kadar sıvıyağ
*Bu sos yapılmak istenilmezse domates rondodan geçirilip kullanılır
YAPILIŞI:
*Patlıcanlar küp küp doğranıp kızartılacak
*Etler ve bütün malzemeler (patlıcan,pirinç,tuz hariç) pişecek-piştikten sonra tuz konur sert olmasın diye...
(üstünü takribi 2 parmak geçecek kadar su konacak,et pişmezse su ilave edilecek)
*Etli malzeme piştikten sonra üzerine patlıcanlar dizilip yıkanmış pirinci üstüne yayılır, su konup pişirilir,dinlendirilip tepsiye ters çevirilip arzuya göre kızdırılmış urfa yağı veya tereyağı gezdirilip servis edilir..
AFİYET OLSUN:)
1/2 kg.yağsız (arzuya göre) kuşbaşı et
2 orta boy soğan
3 kaşık domates püresi (tahta kaşıkla)
4 su bardağı pirinç
Üstüne geçecek kadar su (5 su bardağı kadar)
2 bostan patlıcan (orta boy)
*bostan patlıcanının kabuğu kalın olur,soy
veya
3 uzun patlıcan (alacalı soy)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı biber salçası
3-4 yeşil biber (ufak doğra)
Tuz,karabiber
DOMATES PÜRESİ VEYA SOSU (Önceden hazırlayıp kış boyu kullandığımız )
5 kg.domatese 5 aspirin
tuz (tuzlu olsun)
şişe veya kavanozlara konup üzerlerine hava almayacak kadar sıvıyağ
*Bu sos yapılmak istenilmezse domates rondodan geçirilip kullanılır
YAPILIŞI:
*Patlıcanlar küp küp doğranıp kızartılacak
*Etler ve bütün malzemeler (patlıcan,pirinç,tuz hariç) pişecek-piştikten sonra tuz konur sert olmasın diye...
(üstünü takribi 2 parmak geçecek kadar su konacak,et pişmezse su ilave edilecek)
*Etli malzeme piştikten sonra üzerine patlıcanlar dizilip yıkanmış pirinci üstüne yayılır, su konup pişirilir,dinlendirilip tepsiye ters çevirilip arzuya göre kızdırılmış urfa yağı veya tereyağı gezdirilip servis edilir..
AFİYET OLSUN:)
20 yorum:
Canım ellerine sağlık çok leziz olmuş öpüyorum...
Teşekkür ederim canım bende öpüyorum:))
SEVGİLER....
Canım ellerine sağlık süper gözüküyor iştahım kabardı:)))
HMM ELLERINE SAGLIK CANIM TADINI DUSUNEMIYORUM...
SEVGILERR
Of of off harika görünüyor, hem de insanın canını istetecek kadar, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
bu pilav güzel olmazda ne güzel olur..ellerine sağlık canım..seni atkibe alıyorum..bana da bekliyorum:)
teşekkür ederim pembe tatlar:))ne mutlu bana ki tarifim iştahını kabartmış:))ne zaman istersen gel buyur canım yaparım..
SEVGİLER:)
Teşekkür ederim mutfaktaki zaman:)Emin ol tadıda muhteşem:))
SEVGİLER CANIM:))
Teşekkür ederim Limonlu Kek:))
SEVGİLER CANIM...
Teşekkür ederim élif(keyf-i mutfak:)
Hemen sana geliyorum ve bende seni takibe alıyorum:))
SEVGİLER CANIM..
Bloğunuza dolaşırken rastladım ve çok memnun oldum.Tarifleriniz çok leziz ve görüntü bakımından çok zengin. Takipteyim haberiniz olsun.
denemediğim bir lezzet...ama fazlasıyla albenili..ellerine sağlık
Teşekkür ederim Sevgicim:)Bende ziyaretine çok memnun oldum..
Bende seni takipteyim:)
SEVGİLER...
Teşekkür ederim Deryacım:)
Denemeni tavsiye ederim..Garanti tarif:))
SEVGİLER....
Sizinde siteniz çok güzelmiş...iştahım kabardı...güzelliğinden mi...yemeklerin etkisinden mi... yoksa bunca güzelliği bi araya getiren sizin tahmini bir güzel yüreğinizin varlığından duyduğum mutluluk sonucu mu bilemedim!
Sevgiler...
Elinize saglik nefis gorunuyor
Sevgiler
Teşekkür ederim Öznurcum:))
Seninde yüreğinin güzelliği sitenden olduğu kadar yorumundan da belli..
Süpersin valla:)Tekrar teşekkürler canım..
SEVGİLER....
Teşekkür ederim Filizcim:)
SEVGİLERİMLE..
hayırlı bayramlar sevgiler
ellerinize sağlık sanırım ilk defa geliyorum bu bloga sımsıcak bir merhaba ozaman yazışmak dileğiyle sevgiler
Yorum Gönder