KAŞIK SALATA (ANTEP USULÜ)


MALZEMELER:

Domates
Salatalık
Kuru soğan

Sivribiber
Pulbiber
NaneSumak veya
Nar ekşisi
Tuz
Buz
Arzuya göre az zeytinyağı..

YAPILIŞI:

Bu salatanın en büyük özelliği minik minik doğranması ve su koyulması...(kaşığa rahat gelmesi için)
Bu yüzden tüm malzemeleri minik minik doğrayıp, baharatlarını,ekşisini katıp,suyunu ve buzunuda koyup servis ediyoruz...

AFİYET OLSUN:)

8 yorum:

defneylebirlikte dedi ki...

ellerine sağlık.salatan çok iştah açıcı görünüyor canım...sevgiler..

şirinem dedi ki...

salatanın her türlüsünü çok severim buda çok güzel görünüyor yemeside kolay kaşıkla gitsin :)

şirinem dedi ki...

salatanın her türlüsünü çok severim buda çok güzel görünüyor yemeside kolay kaşıkla gitsin :)

esketek dedi ki...

Bu salatayı 1988 yılında dayımdan öğrenmiştim.Antabe yaptığı bir gezide öğrenmiş.Tabağın dibine buz koymuştu.Buzlar doğrama işi bitene kadar eriyor.Ayrıca su koymadı.Nefis olmuştu.Ara sıra bende yapıyorum.Sevgilerimle.

Şebnem's atölyesi dedi ki...

teşekkür ederim fundacım..sizleri ve yorumlara cevap yazmayı ne çok özlemişim:)

Şebnem's atölyesi dedi ki...

Evet kaşıkla gitsin şirinem..:))

Şebnem's atölyesi dedi ki...

Evet kaşıkla gitsin şirinem..:))

Şebnem's atölyesi dedi ki...

Doğru söylüyorsun esketek..buz eridiği zaman sulanıyor zaten..
SEVGİLER:)

Bu gadget'ta bir hata oluştu