FIRIN SÜTLAÇ


Ne zamandır inatla yaptığım fırın sütlaç denemelerim ızgaralı fırınım olmadığından (sadece üstü ısınan:) hüsranla sonuçlanıyordu;üstünün kızarmamasını bırakın (fırının en üstüne dayadığım halde sütlaçları:) içi de koyulaşıyordu ve alttanda ısı aldığı için taş gibi oluyordu-taş kısmını abarttım galiba biraz:) Meğerse keramet ızgaralı fırındaymış:))..Sonunda başardım ve dışarıda yediğim en güzel sütlaçlara taş çıkaran bir FIRIN SÜTLAÇ oldu:))))

*Malzemelerini göz kararı koydum ama yine de vermeye çalışıcam...

MALZEMELER:

1 kg.süt
1 kahve fincanı pirinç
2 çorba kaşığı nişasta
3/4 su bardağı şeker (arzuya göre arttırılabilir)
1 paket vanilya

YAPILIŞI:

*İlk olarak pirinçleri 1 su bardağı kadar suda iyice pişiriyoruz ve soğukken nişastasını kattığımız sütümüzü de ilave edip pirinçlerimizin üzerine döküp pişirmeye devam ediyoruz..
*Pişmesine yakında şekerini katıp koyulaştıktan sonra altını kapatıyoruz ve vanilyasını katıp karıştırdıktan sonra fırın kaplarımıza döküyoruz..
*Biraz su koyduğumuz fırın tepsimizin içine fırına dayanıklı kaplardaki fırın sütlaçlarımızı koyup, 200 dereceye ayarlayıp ızgara kısmını açtığımız fırınımızın üst kısmına yakın bölümüne koyup üstünü kızartıyoruz ve soğuttuktan sonra servis ediyoruz...

AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Gizzy dedi ki...

fırın sütlaç heralde en çok sevdiğim sütlü tatlılardan biri çok da güzel gözüküyor ellerine sağlık:)